Om civil rätt

Din guide till allt som gäller civil rätt, juridik och domstol

Så hjälper en mäklare dig sälja lägenhet i Farsta på en svag bostadsmarknad

En bra mäklare kan sälja lägenheter i Farsta till bra pris oavsett vilket läge bostadsmarknaden befinner sig i. God lokalkännedom är nyckeln till framgång.

Under ett antal år har bostadsmarknaden i Stockholm befunnit sig i ett skakigt läge. Topparna har varit minst sagt höga, men det har också betytt att en stor del av köparna har varit tvungna att belåna sig upp över öronen för att få råd med sin drömlägenhet. När det är dags att sälja lägenheten är det dock fullt möjligt att marknaden befinner sig i ett helt annat läge.

Även procentuellt sett små svängningar på bostadsmarknaden kan innebära stora skillnader i reda pengar för enskilda bostadsrättsinnehavare. Om bostadsmarknaden befinner sig i en lägre position än när bostaden köptes, är det självklart viktigt att göra allt man kan för att en försäljning ska generera ett så högt slutpris som möjligt.

Mäklare ger råd om förberedelser inför försäljning

Att anlita en professionell mäklare är att anse helt grundläggande för en lyckad försäljning. Det är viktigt att välja en mäklare med goda kunskaper om området där lägenheten ligger. I Farsta finns ett flertal mäklare att välja mellan. Man kan med fördel jämföra olika mäklarfirmor, för att försäkra sig om att mäklaren i fråga har erfarenhet av att sälja liknande objekt.

Det är också viktigt att följa sin mäklares råd när det kommer till de förberedelser som krävs inför en försäljning. Homestyling är till exempel helt nödvändigt för att attrahera så många potentiella köpare som möjligt. Det är viktigt att komma ihåg att ens personliga smak vad gäller inredning är just personlig, och inte nödvändigtvis något som tilltalar andra. För mer information se mäklarefarsta.com

8 Aug 2023