Om civil rätt

Din guide till allt som gäller civil rätt, juridik och domstol

Arbetstillstånd på det lätta sättet

Kommer man från ett land utanför EU och har fått ett jobb i Sverige så behöver man ansöka om arbetstillstånd. Det kan bli en lång process om man inte vänder sig till rätt advokatbyrå.

Man måste ansöka om arbetstillstånd innan man åker till Sverige för att börja arbeta. Det är Migrationsverket som ansvarar för arbetstillstånd och det är dit många vänder sig med sin ansökan. Migrationsverket är en stor myndighet och därför kan det ta upp till ett år att få sin ansökan behandlad.

Det är arbetsgivaren som påbörjar ansökningsprocessen och genom att skapa ett ansökningserbjudande hos Migrationsverket och när man fått ett mejl om att det är klart kan ansökan påbörjas.

En certifierad advokatbyrå underlättar processen att ansöka om arbetstillstånd

Det är många dokument som ska fyllas i och skickas in och det första man ska kolla är att man har ett pass som är giltigt för den tid man vill arbeta. Arbetstillståndet blir aldrig längre än passets giltighet.

Om man istället för att göra allt själv vänder sig till en advokatbyrå som är certifierad av Migrationsverket så kan beslutet om arbetstillstånd gå på 10 dagar. Allt blir mycket enklare eftersom den jurist man får hjälp av vet vilka papper som behöver skickas in. Man ser oftast också om det finns rätt förutsättningar för att arbetstillstånd ska kunna beviljas.

Att ansöka om arbetstillstånd genom en certifierad advokatbyrå gör att man får de råd och det stöd som gör att processen blir lättare och man slipper framförallt vänta så länge. Läs mer om arbetstillstånd på denna sajt: arbetstillstånd.net

5 Jan 2022