Om civil rätt

Din guide till allt som gäller civil rätt, juridik och domstol

Att behöva en advokat

Behov av en advokat är något som de flesta hoppas kunna undvika. Men ibland händer saker som man inte själv kan styra. Då kan det kännas skönt att det finns kunniga advokater att ta hjälp av.

Oavsett när man får behov av en advokat är ett tips att läsa igenom hemförsäkringen. Anledning? Ofta täcker den eller åtminstone hjälper den till att täcka advokatens arvoden.

Så vad kan det vara som kräver advokathjälp? En vanlig anledning är vid en skilsmässa. Det gäller givetvis om parterna inte kan komma överens. Det kan handla om bodelning eller vårdnad om barnen. Då kan det vara bra att ha en advokat som kan leda sin klient genom processen och även finnas där som stöd.

Om man blivit utsatt för ett brott

Juridik är en djungel för den som inte har studerat ämnet. Så när man blir utsatt för ett brott, eller för den delen är anklagad för ett, behöver man stöd mer än någonsin. Man behöver någon som ser till att man blir rätt behandlad i systemet.

En advokat är med vid förhör för att tillgodose klientens rättigheter samt att vara ett stöd då det oftast är en svår situation för klienten. Det är viktigt att advokaten har specialiserat sig på det man utsatts för. Behöver du information om hur man gör vid anlitande av advokat? Gå in på nätet och sök på Stockholms advokatbyrå. På advokatfirmans hemsidor hittar man massor av information. Där finns även kontaktuppgifter för den som önskar boka ett möte.

8 Feb 2021