Om civil rätt

Din guide till allt som gäller civil rätt, juridik och domstol

Behöver din familj hjälp av en jurist?

Det som handlar om familjerätt är det mesta som berör familjens situation när det gäller pengar, vårdnad, skilsmässa, äktenskapsförord och liknande. Sök hjälp av en jurist för detta.

Familjerätten är alltså lika viktig när man är sams som när man inte är det. I livets alla skiften finns det lagar och regler för vilka rättigheter och skyldigheter man har. Det är bäst att reda ut dessa frågor i god tid. Exempelvis kan man anlita en jurist inom familjerätt i Stockholm om man vill att en viss summa pengar eller en fastighet ska vara den ena makens enskilda egendom. Det kan handla om att skriva testamente eller hur ni ska dela upp bohaget vid en separation.

Klara besked och underskrivna dokument

När det händer något verkligt drastiskt, som dödsfall, sjukdom, skilsmässa eller olyckshändelse, är det väldigt bra att ha skrivna dokument, så att man vet hur ekonomin kommer att se ut. Bor man i en hyresrätt får man bo kvar, men om man äger en lägenhet gemensamt kan det bli frågan om att lösa ut arvingar om det finns särkullbarn. Flyttar man in hos någon annan har man ofta inte så många rättigheter om man inte skriver papper på det. Har du en advokat i Stockholm kan du återvända dit så fort det dyker upp något nytt ärende du vill ha hjälp med. En familjeadvokat är inte dumt att skaffa sig, för den kontakten kan vara till nytta om du skulle råka hamna i en kris längre fram.

8 Jul 2021