Om civil rätt

Din guide till allt som gäller civil rätt, juridik och domstol

Stöd av en advokat vid våldtäkt

Ni hade varit vänner länge och du hade till och med varit kär under en period. En natt somnar ni vid sidan av varandra på en fest och när du vaknar kontaktar du polisen om anmälan för våldtäkt.

Du kanske undviker att gå ensam hem när det blivit mörkt. Och att gå ensam hem i mörkret genom skogspartier eller parker. Men du tror sällan att en våldtäkt ska ske i ditt eget hem och av någon som du känner mycket väl. Ändå är det den vanligaste typen av våldtäkt som finns. Något som kan krossa dig psykiskt och även skada dig fysiskt. Därför är det mycket viktigt att du anmäler till polisen om du vet att du blivit våldtagen eller om du har misstankar om att det är vad som hänt dig.

När du känner gärningsmannen

En stilla fest med några goda vänner kan vända och sluta med en anmälan gällande våldtäkt. Tyvärr är det fortfarande så att de flesta våldtäkter, misshandel med mera, inträffar i hemmet med någon som du känner. En chock och ett dåligt mående som kommer att ta ännu hårdare på dig, Men det är viktigt att du gör en polisanmälan, vem som än har skadat dig och hur det än har gått till. Det är aldrig offrets fel, hur du än är klädd eller hur du än kan ha agerat. Sex ska alltid vara något som sker mellan två parter där båda har godkänt akten och vill vara delaktiga. En advokat vid våldtäkt kan hjälpa dig.

19 Jul 2021